Jean-Yves, Patrick in Corinne

Produkcija: Collectif ÈS
Avtor: Collectif ÈS


Foto: Jean Louis Fernandez

Jean-Yves, Patrick in Corinne je trio za pet plesalcev. Nastopajoči se praviloma igrajo z različnimi dejanji, ki jih navdihuje pojem plagijatorstva: kopirati, lepiti, krasti, vzeti nekaj za svoje, zaseči, ponoviti, vrniti k sebi ... Tu se postavlja vprašanje kolektivnega oziroma kako so naša telesa v nenehnem dialogu in prilagajanju. Odpira se vprašanje medsebojne zamenljivosti ali kako lahko menjava ene osebe v kolekitvu spremeni energijo celotne skupine in s tem ponudi pogled na nekaj novega. Gre tudi za dejanje gradnje, ustvarjanje gibanja z nagonom in z nujnostjo.

Jean-Yves, Patrick in Corinne je delo, ki zahteva več perspektiv: pogled publike na plesalca, na posameznika ali na skupino; pogled plesalca na občinstvo; pogled publike na delo kot celoto in na sam ples, v skladu z lastnimi referencami in spomini. Gre tudi za konstrukcijo subjekta, plesalca, gledalca; je stvar zornega kota.

Zasedba

Koncept in umetniško vodstvo: Collectif ÈS           
Nastopajo: Adriano Coletta, Sidonie Duret, Jeremy Martinez, Alexander Standard, Emilie Szikora 
Svetlobno oblikovanje: Léa Maris       
Kostumografija: Paul Andriamanana
Zvočno oblikovanje: Wilfrid Haberey                                   
Ko-produkcija: La Briqueterie CDCN Val-de-Marne; La Rampe - La Ponatiere Scene conventionnée, Echirolles; La Maison de la Danse, Lyon; Théatre du Vellein - Capi l’agglo, Villefontaine; La Comédie de Clermont-Ferrand - Scene Nationale; Le CDCN Le Pacifique, Grenoble; La Place de la danse CDCN Toulouse Occitanie; Groupe des 20 - Scènes publiques / Auvergne-Rhone-Alpes                


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/jean-yves-patrick-in-corinne