Myousic

Produkcija: Zimmermann & de Perrot (Švica)


Foto: Augustin Rebetez

Dimitri de Perrot je glasbenik in režiser; tudi v gledališču konstruira naracije iz zvokov – pravi, da ustvarja »zvočne skulpture za gledališke prostore z uporabo zvoka, prostora, svetlobe in vizualij«. Predstavo Myousic je de Perrot ustvaril skupaj s tolkalistom Julianom Sartoriusom, prav tako Švicarjem, človekom ritma, ki raziskuje možnosti svojih inštrumentov in tudi stike glasbe z drugimi umetnostmi. Sartoriusa lahko vidimo na odru z Markom Ribotom, njegove glasbene inštalacije srečamo tudi v galerijah, na spletu ima projekt Morph, avdiovizualen projekt; vsak dan doda element kolaža in modificira osemsekundni avdioloop.

Myousicov primarni medij je zvok, vendar je predstava celostna senzorična izkušnja, polna presenečenj, žive scenografije in tudi igre s položajem občinstva. Zvočila so hkrati tudi scenski elementi in z nami se igrajo tudi glasovi. Ker na odru ni igralcev, smo znotraj glasbene skulpture akterji mi, gledalci. V svetu, kjer je naš pogled vedno usmerjen in moderiran, kjer ne moremo odmakniti oči od zaslonov in spektakla, je povabilo na izkušnjo, kjer si lahko ustvarimo svojo pot skozi pokrajino čutnih dražljajev, ki ne kričijo, ampak nas nagovarjajo, neprecenljivo. V 041 Kulturmagazinu so predstavo opisali kot nadrealizem za ušesa.

Zasedba

Koncept, režija, scenografija, glasba: Dimitri de Perrot
Bobni in glasba: Julian Sartorius
Dramaturgija: Sabine Geistlich
Oblikovanje zvoka in elektronike: Andy Neresheimer
Oblikovanje svetlobe: Tina Bleuler
Razvoj in izdelava scenografije: Ingo Groher
Kostumografija: Franziska Born
Zunanje oko: Phil Hayes
Vodja svetlobe: Karl Egli
Vodja zvoka: Max Molling
Inspicient: Jorge Bompadre
Tehnični vodja: Pablo Weber
Umetniški vodja: Dimitri de Perrot
Izvršna produkcija: Studio DdP
Koprodukcija: Maillon – Théâtre de Strasbourg – scène européenne, Migros Kulturprozent, La Bâtie – Festival de Genève, Les Théâtres de la Ville de Luxembourg, Südpol Luzern, Theater Chur, Zurich University of the Arts – ZHdK
S podporo: Burgergemeinde Bern, Cassinelli-Vogel Stiftung, Corymbo Stiftung, Fondation BNP Paribas, Ernst Göhner Stiftung, Kultur Stadt Bern, Landis & Gyr Stiftung, Zurich department of cultural affaires, Department of cultural affaires Canton Zurich, Pro Helvetia – Swiss Arts Council.
Gostovanje predstave v Ljubljani omogoča: Pro Helvetia – Swiss Arts Council.


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/myousic