Zlatolaska in trije medvedi

Produkcija: Lutkovno gledališče Maribor
Avtor: Po ljudskih motivih
Režija: Silvan Omerzu


Foto: Boštjan Lah

Zlatolaska je radovedna deklica, ki z odprtimi očmi občuduje svet, ki jo obdaja. Sončno jutro zazna v vsej njegovi lepoti in polnosti: opazi oblake, občuduje metulje in cvetje, pa tudi poskočni zajček ne uide njenemu pogledu. Steče za njim, vendar se ji ne pusti ujeti. Zlatolaska ga vneto išče v grmovju, za drevesi … in naenkrat se znajde globoko v gozdu. Izgubljena tava med drevjem in namesto potke, ki bi jo vodila domov, ugleda hišo na jasi. Vstopi, saj ne ve, da v njej prebivajo medvedi. V hiši je vsega po troje: tri sklede kaše, trije stoli, tri postelje … različnih velikosti. Zlatolaska poišče pravšen stolček, skledo in posteljo zase. Poje kašo iz najmanjše sklede, nehote polomi najmanjši stol, nato pa mirno zaspi v najmanjši postelji. Medvedi jo seveda najdejo in … varno pospremijo do doma.

Na prvi pogled preprosta zgodba otrokom ponudi spoznavanje razmerij in velikosti, hkrati pa ponudi številna vprašanja o smeli radovednosti in o mejah poseganja v intimni prostor drugih. 

Zasedba

Avtor likovne podobe: Silvan Omerzu
Avtorja priredbe: Silvan Omerzu in Saša Eržen
Lektorica: Metka Damjan
Avtor glasbe: Vasko Atanasovski
Kostumografa: Mojca Bernjak in Silvan Omerzu
Oblikovalec svetlobe: Miljenko Knezoci
Oblikovalec zvoka: Jure Auguštiner
Izdelovalci scene: Lucijan Jošt, Branko Caserman in Igor Vidovič
Izdelovalci lutk in scenskih elementov: Silvan Omerzu, Žiga Lebar, Primož Mihevc, Nina Šabeder in Nikolas Erdelji (študijsko)

Nastopajo: Barbara Jamšek, Vesna Vončina, Maksimiljan Dajčman / Jure Ivanušič k.g. in Gregor Prah 

Priporočena starost: 3+


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/zlatolaska-in-trije-medvedi-1