Ljubi me nežno

Produkcija: Cankarjev dom
Avtor: Žigan Krajnčan
Režija: Žigan Krajnčan


Foto: Borut Bučinel

Ambientalni plesni koncert

Plesni koncert ponuja očarljivo popotovanje skozi fragmente ljubezenskega diskurza štirih protagonistov; bratov Kristijana in Žigana Krajnčana (Slovenija) ter njunih življenjskih sopotnic; Tsarine Marinkove Krajnčan (Bolgarija) in Kristyne Šajtošove (Češka). Dve nenavadni zgodbi sta navdihnili vse štiri, da v svojem prvem skupnem projektu izhajajo iz življenjskih situacij spoznavanja (preko) drugega, v kar vključujejo svoje največje ljubezni: do partnerja, plesa in glasbe. Skozi impresivne interakcije klasične in improvizirane glasbe ter natančno postavljenega in improviziranega giba se v koncertu prepletajo čutno-vizualne podobe v katerih glasba postane oder za dve plešoči telesi, ki svoj jezik razvijata na podlagi medsebojnega prejemanja in dajanja ter deljenja z občinstvom. Srečanje, prilagajanje, hrepenenje, magija, žalost, nežnost, spomin.

Ambientalni plesni koncert Ljubi me nežno je obenem tudi vrhunska vizualno-zvočna poezija, ki pušča čutom in domišljiji prosto pot. V koncertu bo zato poskrbljeno tudi za brbončice. Veliko okusov – ena ljubezen.

Kristijan Krajnčan in Tsarina Marinkova Krajnčan sta glasbenika; on skladatelj, bobnar, čelist, tudi filmski režiser in improvizator, ona klasično izobražena pianistka. Srečata se na študiju na Nizozemskem, se zaljubita, čez devet let poročita in dobita deklico. Žigan Krajnčan je plesalec in koreograf, Kristyna Šajtošová prav tako; srečata se poleti 2016 na plesni delavnici na Kitajskem. Čez sedem mesecev se Krystina preseli v Slovenijo in tudi ostane.

Zasedba

Glasba:  K. Krajnčan, F. Chopin, P. Vladigerov
Oblikovanje svetlobe in fotografija: Borut Bučinel
Dramaturgija: Andreja Kopač
Tehnična pomoč: Borut Cajnko
Tehnični koordinator: Srečko Feguš, Cankarjev dom
Producentka: Nataša Zavolovšek
Produkcija: Exodos Ljubljana
Koprodukcija: Cankarjev dom

Nastopajo: 

Žigan Krajnčan, Kristyna Šajtošová – ples
Kristijan Krajnčan – violončelo, efekti
Tsarina Marinkova Krajnčan – klavir

S podporo MOL, Oddelek za kulturo in Ministrstvo za kulturo


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/ljubi-me-nezno