Gledališki večer: Pogovor z nagrajenci ZDUS-a


Foto: Arhiv Slogi

Slovenski gledališki inštitut (SLOGI) in Združenje dramskih umetnikov Slovenije (ZDUS) vabita na pogovor z nagrajenci ZDUS-a.

Gostje dramaturginje Livije Pandur bodo letošnji lavreati, prejemniki ZDUS-ovih nagrad: kostumografka Marija Vidau, igralca Vladimir Jurc in Mirjam Korbar, in lektorica Tatjana Stanič.

Srečanje s priznanimi ustvarjalci bo v sredo, 15. maja 2018 ob 18. uri v dvorani Slovenskega gledališkega inštituta (1. nadstropje, Mestni trg 17, Ljubljana).

O NAGRAJENCIH

Marija Vidau, kostumografka, prejemnica nagrade ZDUS "Polde Bibič" za življenjsko delo.
"V njenih več kot tristo petdesetih kostumografijah se odraža fantastična in minljiva svojevrstnost gledališkega kostuma, tako pomembnega dela vsake gledališke predstave. Marija Vidau je s svojimi kreacijami poživila slovenski odrski jezik in mu dala pridih samozavestnega svetovljanstva."

Vladimir Jurc, igralec, prejemnik igralske nagrade ZDUS "Marija Vera" za življenjsko delo.
"V več kot štiridesetih letih igralskega ustvarjanja je s svojo strastjo do igre, predanostjo, z iskanjem vedno novih poti in izrazov pri oblikovanju vlog, s skrajno profesionalnim odnosom do dela, potrdil, da je eden najprepoznavnejših in najmarkatnejših igralcev slovenskega gledališkega prostora."

Mirjam Korbar, igralka, prejemnica igralske nagrade "Duša Počkaj" za dveletno obdobje.
"Z izjemno igralsko zrelostjo, s svojo iskreno predanostjo in silovitim ustvarjalnim zamahom, z iskrivostjo, igralsko lucidnostjo, s tenkočutnim humorjem in globino je Mirjam Korbar ustvarila do popolnosti dodelani vrhunski igralski kreaciji."

Tatjana Stanič,lektorica, prejemnica nagrade ZDUS "Marko Slodnjak" za dveletno obdobje.
"Njeno intenzivno delo z igralci preizprašuje govorne nianse besedil, slogovne posebnosti, plastenje dramske pisave in prepletanje jezikovnih ravni, da besedilo zaživi kot literarna umetnina in kot živa materija, pregiben in sodoben odrski govor, ki postavlja najvišje standarde v našem gledališkem prostoru."

Branko Završan, prejemnik igralske nagrade ZDUS "Duša Počkaj" za dveletno obdobje bo zaradi bližajoče se premiere žal odsoten na gledališkem večeru.


Vir: http://veza.sigledal.org/dogodek/gledaliski-vecer-pogovor-z-nagrajenci-zdus-a-e