Kar je preveč, je preveč

Produkcija: De Stilte (NL)
Koreografija: Jack Timmermans


Foto: Hans Gerritsen

Pri večerji je resnično lahko kot v grozljivki. Ves čas ena sama zmešnjava, vik in krik, skratka, živa nadloga. Pojej do konca, ne igraj se s hrano, ne odhajaj od mize vsaki dve minuti! Ampak potem, počakaj! Kaj? Otroci so izginili. Brez sledu so izpuhteli v zrak! Skrivalnice v hiši ... Odlična zabava in veliko vznemirjenje za otroke, ampak prava nočna mora za mamo in očeta. Ki se podata na lov za otroki, a se na koncu sama izgubita. Obupana se odločita, da se bosta podala v neznano. Tam pa naletita na nekaj precej nepričakovanega. Kot se od plesne skupine de Stilte tudi pričakuje.

Nizozemska skupina de Stilte se je v tokratni predstavi povezala z mednarodno prepoznavnima glasbenikoma Jeroenom van Vlietom in Metejem Erkerjem ter ustvarila predstavo, po ogledu katere se starši ne bodo mogli izogniti vprašanju, kdo je pravzaprav tisti, ki se nespodobno obnaša.

***

Jack Timmermans & de Stilte

Nizozemska skupina de Stilte se posveča produkciji gledaliških predstav za otroke in razvijanju kakovostnih izobraževalnih programov za mlade. Pri tem jih vodi prepričanje, da je treba otrokom ponuditi predstave, v katerih se bodo srečali s plesno umetnostjo na najvišji ravni, to pa je poneslo njihovo ime v svet. De Stilte namreč na Nizozemskem že dolga leta veljajo za gledališko skupino z največ odigranimi gostovanji v tujini.

Ustanovitelj, umetniški vodja in koreograf skupine de Stilte Jack Timmermans je zaključil študij na Akademiji za ples v Brabantu leta 1979, kmalu zatem pa je pričel poučevati na Akademiji Mikojel v Sittardu na Nizozemskem. Leta 1987 se je redno zaposlil na Plesni akademiji Fontys v Tilburgu. V času poučevanja je nabral veliko koreografskih izkušenj in se po nekaj letih posvetil tudi samostojnemu koreografskemu delu. To predstavlja začetek plesne skupine de Stilte, ki je formirana leta 1994.

Zasedba

Izvedba: Wiktoria Czakon, Chris Havner, Gleen Orlando Mardenborough, Femke Somerwil
Glasba: Mete Erker, Jeroen van Vliet
Kostumi: Joost van Wijmen
Animacija: Afterlight
Oblikovanje luči: Pink Steenvoorden
Gostovanje predstave v Mariboru je podprla tudi nizozemska organizacija The Performing Arts Fund NL


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/kar-je-prevec-je-prevec