Leteča krava

Produkcija: De Stilte (NL)


Foto: Hans Gerritsen

Igra je lahko zabavna, pa tudi precej resna stvar. Toda ko se poglobiš v neko stvar, je vse mogoče. Dve deklici in fant se, leteči na krilih domišljije, znajdejo v pat položaju. Trije prijatelji, a kdo se bo igral s kom?

Sredi kotalečih se jajc, zmešane stare gospe in leteče krave vznikne igra prijateljstva, osamljenosti in solidarnosti.

***

Jack Timmermans & de Stilte

Nizozemska skupina de Stilte se posveča produkciji gledaliških predstav za otroke in razvijanju kakovostnih izobraževalnih programov za mlade. Pri tem jih vodi prepričanje, da je treba otrokom ponuditi predstave, v katerih se bodo srečali s plesno umetnostjo na najvišji ravni, to pa je poneslo njihovo ime v svet. De Stilte namreč na Nizozemskem že dolga leta veljajo za gledališko skupino z največ odigranimi gostovanji v tujini.

Ustanovitelj, umetniški vodja in koreograf skupine de Stilte Jack Timmermans je zaključil študij na Akademiji za ples v Brabantu leta 1979, kmalu zatem pa je pričel poučevati na Akademiji Mikojel v Sittardu na Nizozemskem. Leta 1987 se je redno zaposlil na Plesni akademiji Fontys v Tilburgu. V času poučevanja je nabral veliko koreografskih izkušenj in se po nekaj letih posvetil tudi samostojnemu koreografskemu delu. To predstavlja začetek plesne skupine de Stilte, ki je formirana leta 1994.

Zasedba

Koreograf: Jack Timmermans
Scenograf: Bert Vogels
Avtor glasbe: Timothy van der Holst
Kostumograf: Joost van Wijmen
Oblikovalec svetlobe: Pink Steenvoorden – Einstein Design
Plešejo: Orlando Mardenborough, Tessa Wouters, Wiktoria Czakon
Gostovanje predstave v Mariboru je podprla tudi nizozemska organizacija The Performing Arts Fund NL.


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/leteca-krava