Liferanti

Produkcija: SNG Nova Gorica, Gledališče Glej, Teater na Konfini Nova Gorica, Visoka šola za umetnost Univerze v Novi Gorici
Avtor: Miha Nemec, Nejc Valenti
Režija: Miha Nemec


Foto: Urška Boljkovac / Arhiv SNG Nova Gorica

Life®anti so gledališki projekt. Serija gledaliških dogodkov. So besedilo, ki je nastalo na podlagi polemičnih časopisnih člankov, objavljenih v časniku Slovenski narod davnega leta 1900.

Life®anti so besedilo na podlagi stališč realnih oseb, Literata (Etbina Kristana) in Intendanta (Frana Milčinskega). Life®anti so borba, spopad Titanov, fosil slovenske kulturne zgodovine, odkrit, da bi osvetlil današnji čas. Relikt. Life®anti so secesija, blatenje, novice. Life®anti so oglaševanje. Life®anti so divji zahod naše kulturne zgodovine in sedanjosti. Dogajajo se v obdobju »ločitve duhov«, ostrih strankarskih ideoloških nasprotij, ki so ponujala in ponujajo jasnejše pa tudi mračnejše poglede v kulturno in občo prihodnost. Life®anti so OFF projekt. Life®anti so Veliki Poč in Gospa iz Astrahana. Life®anti so igra s petjem. Life®anti so avtorski in režijski prvenec, so avantgarda, so tradicija. Life®anti pomenijo biti viden, biti slišan. Life®anti so zgodovina, ki noče biti pozabljena.

Zasedba

Dramaturg: Nejc Valenti
Kostumografija: Anamarija Cej, Miha Nemec
Scenografija: Anamarija Cej, Niki Bonetti
Oblikovanje luči: Samo Oblokar
Oblikovanje maske: Tina Prpar, Anka Strosar
Avtor glasbe: Branko Rožman
Avtor songa: Miha Nemec

Nastopajo:

Arna Hadžialjević – Človek Arna Hadžialjević
Maja Nemec/Vesna Vončina (alternacija) – Človek igralka
Luka Cimprič – Človek intendant, Človek občudovalec
Peter Harl – Človek literat

Krstna uprizoritev


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/liferanti