Super Brina

Produkcija: Gledališče Malih Velikih
Avtor: Joseph Nzobandora - Jose
Režija: Joseph Nzobandora - Jose


Foto: Arhiv Gledališče Malih Velikih

Deklica Brina zna brati, pisati, šteti in zelo rada računa. Še raje pa se igra s svojim mačkom Zdenkom. Z njim gre skoraj vsak dan do hiške na drevesu blizu gozda. To drevo je nekaj posebnega. Zasadila ga je Brinina babica in ga podarila Super Brini za njen rojstni dan. Zgodba se zaplete, ko pohlepni Zlatoljub odkrije zlato, ki leži natanko pod Brininim drevesom. Na vsak način se ga hoče polastiti, Brina pa se mu upre. Pred nami se odvije boj med dobroto, ki jo pooseblja deklica Brina in sebičnostjo, ki jo predstavlja Zlatoljub, eden od mnogih obsedenih iskalcev sodobnih vrednot - uspeha in bogastva. Ob srečanju z Brino Zlatoljub spozna, da sledi napačnim idealom, saj si želi le biti ljubljen in imeti prijatelje, pot, ki jo ubira, pa ga pelje stran od cilja. Dobrota ima namreč to čudežno lastnost, da se tisti, ki so je deležni, lahko spremenijo in tudi sami postanejo dobri. Za dobroto je potreben pogum in tega ima Brina obilo. In sreča je na strani pogumnih!

Predstava govori o prijateljstvu kot eni najpomembnejših vrednot. Prijateljstvo se vzpostavi in ohranja z medsebojno pomočjo in deklica Brina nam daje zgled, kako biti pravi prijatelj.

Igrano lutkovni muzikal je interaktivne narave, s čimer spodbudimo občinstvo k aktivnemu sodelovanju in večjemu doživljanju konfliktov junakov iz zgodbe. Interaktivni pristop je sestavljen iz neposrednih vprašanj publiki ter skozi glasbene dele, kjer se otroci pridružijo s petjem in ploskanjem. Vse to je podprto z veliko situacijskega humorja in prvinami pripovedništva.

Predstava je primerna za otroke od 3. leta dalje.

Zasedba

Zgodba in režija: Joseph Nzobandora - Jose
Dramaturgija in koreografija: Tjaša Jerak
Izdelava lutk in scenografija: Neva Vrba
Avtorja glasbe: Murat & Jose
Songi: Jose

Nastopata: Ana Ruter, Joseph Nzobandora - Jose


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/super-brina