ŠtudenTeater

Ljubljana, 09. 03. 2018 - 11. 03. 2018

3. festival avtorskih predstav študentk in študentov


 

ŠtudenTeater je program, ki ga sta ga Glej in JSKD vpeljala z namenom spodbujanja in razvoja gledališča študentov negledaliških smeri.

“Kako narediti 8 super predstav na leto? Potrebuješ zajeten budget pa umetniški svet pa programske usmeritve pa ansambel 40 igralcev pa armado sodelavcev, še eno armado scenskega osebja, dva ali pa raje tri paralelne super odre za nemotene vaje pa …

Ali pa potrebuješ samo super idejo in hordo super študentov, ki gredo z glavo skozi zid in enostavno delajo in – naredijo 8 super predstav. Preprosto? No, nam to uspeva že tretje leto!”
(Matjaž Šmalc)

“Kako hitro otroci odraščajo. Projekt ŠtudenTeater je še pred parimi leti bil zgolj ideja ob pijači, letos pa vstopa že v svojo tretjo sezono, ki bi jo mladosti navkljub lahko poimenovali že kar "zrelo obdobje”. Iz plenic, prek kratkega obdobja otroških bolezni, naravnost na faks. No, sicer pa se kaj drugega od ŠtudenTeatra niti ne bi pričakovalo. Naj živi obdobje faksa - ki naj traja vsaj toliko kot povprečen študij na FDV-ju! Na še naslednjih 20 let!”
(Marko Bratuš)


Vir: http://veza.sigledal.org/festival/studenteater-f-2