Dinozaver

Produkcija: The Place (UK), Janina Rajakangas Project


Foto: James Medcraft

Dinozaver je duet, ki ga izvajata Karolina Kraczkowska in Robert Clark. Orisuje absurdnost odnosa med moškim in žensko, znotraj katerega je ljubezen videna kot dinozaver, ki ga vedno znova srečujemo, starodavni fosil, katerega avtentičnost je vedno znova reinterpretirana. Predstava Dinozaver se ne ukvarja z dramatizacijo emocij temveč je v iskanju resnične ljubezni.

Janina je finska koreografinja, ki živi in ustvarja v Londonu in Helsinkih. Leta 2000 je diplomirala kot plesalka na London Contemporary Dance School, leta 2010 pa je v Helsinkih zaključila magisterij iz koreografije na Theatre Academy - Teatterikorkeakoulu.

»Janina ima fizično in verbalno duhovitost, s katero se popolnoma preda ideji. Gre za podrobno utelešenje (ljubezni) in ekstremno fizikalizacijo očitnega in abstraktnega. V bistvu gre za zelo človeško absurdnost. Temni humor ali igriva samo-razveljavitev, ki bi lahko bila depresivna, vendar dejansko ostaja vznemirljiva. Ko drži ogledalo do sebe in do nas, se zgodi tragi-komedija.« (Eddie Nixon, direktor The Place)

Zasedba

Koreografija: Janina Rajakangas in nastopajoči
Svetlobno oblikovanje: Jenni Pystynen
Avtorska glasba: Roberto Sassi, Benni Hemm Hemm: Stoffer, Amiina: Hilli, Stars Of The Lid: Dopamine Clouds Over Craven Cottage
Montaža glasbe: Mishi Bekesi
S podporo: Arts Promotion Centre Finland, Greenwich dance in TripSpace
Produkcija gostovanja: Zavod EN-KNAP
Gostovanje v okviru celoletnega festivala Plesna Vesna

Nastopajo: Karolina Kraczkowska, Robert Clark


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/dinozaver-1