Bum teles

Produkcija: Tanzquartier Dunaj, insert (Theaterverein)
Avtor: Doris Uhlich
Koreografija: Doris Uhlich


Foto: Theresa Rauter

Avstrijska koreografinja Doris Uhlich, ki se je na CoFestivalu 2015 predstavila s predstavo More Than Naked, v delu Bum teles nadaljuje raziskavo sledi, ki jih materialnost telesa pušča v prostoru in odzvenu časa. Kot v vrsti svojih drugih koreografij, se ustvarjalka tudi tokrat osredotoča na pulz skupinskega organizma in njegovo telesno nedokončanost, da bi lahko vanj nastavljala pasti ustvarjalnih in zvedavih vprašanj, privezanih na zavozlana mesta telesnih razmerij, ter tako subtilno zagotovila ustrezno koreografsko optiko tudi občinstvu. Nedokončanost se v predstavi razpre kot potencialnost, kot tista sila, ki skozi ponavljanje proizvaja konfiguracije majhnih razlik. Z njimi vznikajo novosti, presenečenja in z negotovostjo ustvarjajo spremembe, ki našim telesom zagotavljajo čas. Ponavljanje − kot ga z delikatnimi koreografskimi postopki razprostira Doris Uhlich, z delokacijo ritualnega mesta, v katerem že sam izbor plesalcev kot tudi komponiranje njihovih pojavnosti odpira prostor za motrenje iz različnih perspektiv − je namreč v nasprotju z reprezentacijo.

Zasedba

Plesalke in plesalci: Eyal Bromberg, Ewa Dziarnowska, Christina Gazi, Hugo Le Brigand, Mzamo Nondwana, Yali Rivlin, Roni Sagi, Anna Virkkunen
Dramaturgija: Heike Albrecht
DJ: Boris Kopeinig
Oblikovanje svetlobe: Bruno Pocheron
Strokovni komentarji: Katalin Erdödi, Yoshie Maruoka, Christine Standfest
Tehnično svetovanje: Gerald Pappenberger
Produkcija: Theresa Rauter, Christine Sbaschnigg
Dogodek je omogočil: AUSTRIAN PERFORMANCE NETWORK (APN) Guest Performance Fund, ki ga podpira Arts and Culture Division of the Federal Chancellery of Austria.


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/bum-teles