Fall seven times

Produkcija: Staatstheater Mainz
Koreografija: Maria Campos & Guy Nader


Foto: Andreas Etter

Novo predstavo je navdahnil azijski pregovor: Če sedemkrat padeš, osmič ponovno vstani. Oba ustvarjalca je prevzela trdovratnost, ki jo izraža pregovor. »V tem izreku se že skriva ples«, pravi Guy Nader in s tem misli na stalni tok prepuščanja padanju ter ponovnemu vstajanju, ki je prav eden izmed koreografskih gradnikov njujega sloga. Obenem pa to gibanje vidi kot filozofsko metaforo: padanje in ponovno vstajanje kot osnovno načelo preživetja.

Avtorja se poigravata s silo težnosti v snežno belem ambientu in pri tem uporabljata najrazličnejše kontaktne plesne tehnike. Sila težnosti se s pomočjo sinergije plesalcev in plesalk nenadoma odvija v zraku, ko se vzvratno spuščajo iz dveh metrov z zaupanjem, da jih nekdo ujame. Plesalci skupno premagujejo zadržke in si brezpogojno stojijo ob strani, kar ustvari sliko ganiljive človečnosti koreografije.

Predstava je bila velik korak za koreografski dvojec, saj sta prvič ustvarjala z enajstimi plesalci. Čeprav so plesalci večkrat morali preko svojih zmožnosti, se jim je na koncu procesa vložena energija povrnila.

Zasedba

Plesalci: Amy Josh, Ada Daniele, Giulia Torri, Tijana Prendović, Alexander de Vries, Caspar Knops, Finn Lakeberg, Matti Tauru, Mattia De Salve, Thomas Van Praet, Zachary Chant
Oblikovanje scene: Lucia Vonrhein
Avtorska glasba, skladatelj: Miguel Marin
Oblikovanje luči: Sebastian Ahrens
Vodja vaj: Michael Langeneckert
Inspicient : Marcel Tabrea
Umetniški vodja ansambla: Honne Dohrmann
Vodja produkcije: Lisa Besser
Asistent umetniškega vodje: Maria Eckert


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/fall-seven-times