2:0

Produkcija: Fičo balet, Kino Šiška - Center urbane kulture, Nomad Dance Academy
Avtor: Goran Bogdanovski


Foto: Miha Fras

16 let po premieri plesne uspešnice 1:0 (SNG Opera in balet Ljubljana, Glej, 2000) se je reprezentanca izvirne zasedbe Fičo baleta odločila narediti plesno, nogometno in osebno introspekcijo in preveriti, kako gibka so še vedno njihova telesa in ali so po vsem tem času še sposobni ustreznega plesno-nogometnega napada.

Predstava 1:0 je klasičen baletni sentiment in njegovo gracioznost sprostila z nogometnim humorjem in ironijo, zasedba pa je v pregovorno bajeslovnost in pravljičnost baletne klasične literature vnesla športno štoserstvo, ki ga je sama v tem resnobnem miljeju nekolikanj pogrešala. 1:0 predstavlja enega zadnjih šarmantnih plesno-gledaliških golov 90. let, kakršni so bili značilni za scensko mladost prvih let nove države in za takratno izjemno priljubljenost plesnega gledališča. Gledalci bomo videli, ali nam bo tudi humor 2:0 lahko zabil kakšen dober plesni gol.

Zasedba

Selektor: Goran Bogdanovski
Izbrana vrsta: Dejan Srhoj, Goran Tatar, Damjan Mohorko, Goran Bogdanovski
Zlata rezerva: Gregor Luštek
Strateg: Slobodan Maksimović
Strokovnjak: Rok Vevar
Tehnična ekipa: David Cvelbar, Borut Čelik
Predstavo so omogočili: Mestna občina Ljubljana in Program Ustvarjalna Evropa Evropske Unije v okviru DANCE ON, PASS ON, DREAM ON
Sponzorja: NZS - Nogometna zveza Slovenije in ND Ilirija 1911

 

Priporočena starost: 13+


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/2-0