Ali se začne s poljubom?

Produkcija: Eva Duda Company
Avtor: Rosana Hribar in Gregor Luštek
Koreografija: Rosana Hribar in Gregor Luštek


Foto: Daniel Domolky

Vsi za enega, eden za vse – kako se to načelo uporablja v resničnosti, in kako se spreminja skozi dejansko koreografijo? Koliko smo ljudje odvisni ter od koga ali česa smo odvisni? Gibalni svet koreografov spominja na strastno intimnost tanga ter odnos nastopajočih začini s ščepcem humorja.

Iz kritik:
»Rosana Hribar in Gregor Luštek sta ustvarila drzno in skrajno natančno koreografijo. Namerno gradita na klišejih – sofisticiranosti, ki jo povezujemo z baletom, in erotični povzdignjenosti, ki jo ponazarja tango. Oboje prikrojita po svoje, pretirano poudarita in pri tem uporabita humor, toda tako, da tango in balet ostaneta zanimiva tako v smislu »zgodbe« kot podob. Plesalci izvajajo skrajno zahtevne gibe z neverjetno gracioznostjo. Tudi če predstave sploh ne bi razumeli, bi bila vredna ogleda že sama koreografija.«

Zasedba

Nastopajoči: Beatrix Simkó, Milán Újvári, Andor Rusu
Oblikovalec svetlobe: Ferenc Payer
S podporo: Nacionalni sklad za kulturo, Ministrstvo za človeške vire, Veleposlaništvo Slovenije, Teater MU, Independently Together ( FÜGE), Jurányi Production Community Incubator House, Občina Újbuda (11. okrožje Budimpešte)
Predstavagostuje v okviru celoletnega festivala Plesna Vesna, ki prinaša svežo, avantgardno evropsko produkcijo sodobnega plesa in sodobnih uprizoritvenih umetnosti.


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/ali-se-zacne-s-poljubom