E-razstava: Festival Borštnikovo srečanje 2015


Festival Borštnikovo srečanje v sodelovanju z Novim ZATO. in slovenskimi gledališči ter kulturno-izobraževalnimi inštitucijami četrto leto zapored pripravlja e-razstavo Festival Borštnikovo srečanje. Vztrajamo pri skrbi za digitalizacijo, dostopnost in popularizacijo slovenske gledališke dediščine.

Kakor vselej doslej smo tudi letos zasnovali razstavo v treh sklopih: v prvem so na ogled fotografije s sklepne prireditve jubilejnega, petdesetega Festivala; drugi sklop je posvečen Heddi Gabler Henrika Ibsena v režiji Mateje Koležnik in izvedbi Drame SNG Maribor, najboljši predstavi lanskega leta. Ta del vključuje fotografije Damjana Švarca, scenske skice Marka Japlja, plakat in gledališki list, nekaj člankov in izbor kritik o uprizoritvi. Tretji sklop je posvečen Ljerki Belak, dobitnici Borštnikovega prstana 2015 skozi fotografski pregled gledališkega opusa.

E-razstava FBS 2015 bo na voljo v slovenskem in angleškem jeziku na spletni strani borstnikovo.si, spletnem portalu sigledal.org in na spletnih straneh sodelujočih inštitucij.


Vir: http://veza.sigledal.org/dogodek/e-razstava-festival-borstnikovo-srecanje-2015-e