Dogodivščine Alvina Sputnika: raziskovalec morskih globin

Produkcija: The Last Great Hunt (Avstralija)
Avtor: Tim Watts

Dogodivščine Alvina Sputnika: Raziskovalec morskih globin je solo lutkovna predstava, ki s pomočjo tehnologije in multimedije izriše ganljivo zgodbo o neskončni ljubezni in koncu sveta.


Foto: Arhiv The Last Great Hunt

Morja so se dvignila, na milijone ljudi je izgubilo življenje, preživeli pa morajo živeti na vrhu stolpnic in gora. V še zadnjem, obupnem poizkusu, da bi rešili človeško raso, se ljudje odpravijo v skrivnostne globočine sinjega morja, da bi našli kraj, kjer bi si ustvarili novo življenje. Alvin Sputnik, ki je pred kratkim izgubil ženo, sprejme to nevarno misijo, da bi lahko sledil njeni duši v podzemlje, kjer bi se spet združila.

Tim Watts, režiser, igralec, producent, improvizator in animator, je eden od članov skupine The Last Great Hunt iz Pertha. Navdušuje ga ustvarjanje izvirnega gledališča, ki je predvsem posledica njegovega neutrudnega improviziranja in gledališkega eksperimentiranja. Leta 2009 je ustvaril predstavo Dogodivščine Alvina Sputnika: Raziskovalec morskih globin, za katero je prejel številne mednarodne nagrade.

Zasedba

Izvedba: Tim Watts, St John Cowcher, Samuel Longley
Umetniško svetovanje: Arielle Gray
Tehnično svetovanje: Chris Isaacs


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/dogodivscine-alvina-sputnika-raziskovalec-morskih-globin