Mega milijon: uničenje Lemuela Pitkina

Produkcija: NUKU theatre (Estonija)
Avtor: Nathanael West
Režija: Mirko Rajas

Nekega dne se pred vrati skromne hiše mladeniča Lemuela Pitkina, ki živi skupaj s svojo ostarelo mamo, pojavi odvetnik in pove, da je na hišo (ki je hkrati njuno edino premoženje) zapisan dolg.


Foto: Arhiv Nuku Theatre

Edina rešitev je oditi v svet, poiskati srečo in odplačati dolg. Leumel vstopi v zanj docela nov svet, poln ljudi, ki ves čas nekaj hočejo od njega. Da bi rešil mamo, hišo in sebe, se mora soočiti z neizprosno bitko, ki posega v njegovo svobodo, dostojanstvo in integriteto. Šest izvajalcev, ki odigra kar petindvajset likov. Predstavo je navdihnil satirični roman ameriškega pisatelja Nathanaela Westa.

Gledališče NUKU – Estonsko državno lutkovno gledališče je bilo ustanovljeno let 1952 kot edino poklicno lutkovno gledališče v Estoniji. Repertoar gledališča sestavljajo predvsem predstave, narejene za otroke in družine, v katerih se prepletajo elementi lutkarstva, drame, gledališča mask, senc ipd. V zadnjem desetletju uprizarjajo vse več glasbenih produkcij, različnih eksperimentalnih projektov ter lutkovnih predstav za mladino in odrasle. Od leta 2006 so organizatorji mednarodnega lutkovnega festivala Tallinn Treff.

Zasedba

Dramatizacija: Mirko Rajas
Glasba: Markus Robam
Oblikovanje: Rosita Raud
Koreografija: Maria-Netti Nüganen

Nastopajo: Taavi Tõnisson, Katri Pekri, Tiina Tõnis, Katariina Tamm, Anti Kobin, Mihkel Tikerpalu


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/mega-milijon-unicenje-lemuela-pitkina