Variacije na Počasnost: TIME-OUT 2

Produkcija: Studio za raziskavo umetnosti igre
Avtor: No!training Lab

Ekipa, ki je ustvarila predstavo Variacije na Počasnost: TIME OUT 2., je nastala v raziskovalnem in ustvarjalnem procesu, ki ga je iniciirala Katja Legin.


Foto: Sunčan Stone

V okviru No!training Laba so se avtorji, vsi priznani slovenski plesalci, koreografi in performerji, v triletnem večfaznem delu spustili v dialog z romanom Milana Kundere Počasnost.

Počasnost je prvi roman Milana Kundere, ki ga je napisal v svojem drugem jeziku, francoščini, in tako stopil na nov teren »aritmetike eksila«. Tudi ekipa predstave se je odpravila na nov teren, v nov jezik, narediti plesno uprizoritev romana je izziv. Občasno sicer vstopijo v fabulo romana, kot bi hoteli vstopiti v like, prizore, vendar ne zdrsnejo v banalnost uprizarjanja zgodbe, ilustriranja likov in njihov usod – sledijo predvsem dinamiki njihovih želja, notranjih porivov oziroma užitka, ki pa se nenehno izmika. Prav na relaciji počasnost-hitrost je pri Kunderi, v predstavi pa še nekako bolj, materializirano – vprašanje užitka.

Zasedba

Ustvarjalci in izvajalci: No!training Lab (Barbara Kanc, Barbara Ribnikar, Jan Rozman, Kaja Lorenci, Katja Legin, Nataša Živković)
Glasba v živo: Joži Šalej
Oblikovanje zvoka: SZ3
Oblikovanje svetlobe: Tomi Janežič
Prostor in kostumi: No!training Lab
Svetovanje za kostume: Marina Sremac
Partnerji: Zavod Federacija, Španski Borci, PTL, Flota, Nagib


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/variacije-na-pocasnost-time-out-2