Tajno društvo PGC

Produkcija: Lutkovno gledališče Ljubljana
Avtor: Anton Ingolič, Nebojša Pop Tasić
Režija: Mare Bulc


Foto: Urška Boljkovac

Tajno društvo PGC je legendarno zimzeleno besedilo, otroška klasika, ki je nastalo leta 1958 izpod peresa slovenskega pisatelja Antona Ingoliča. Bil je eden prvih avtorjev, ki je po vojni črpal iz resničnega življenja mladih in skozi njihove nevsakdanje dogodivščine obravnaval njihove probleme. S priljubljenim in znamenitim tajnim društvom Pingoclavulusom oziroma krajše PeGeCe-jem so odraščale različne generacije otrok, prvič pa Tajno društvo PGC v sodobni interpretaciji zaživi tudi na odru Lutkovnega gledališča Ljubljana.

Uprizoritev se poda v raziskovanje "praznega odra" kot izhodišča, ki spodbuja gledalčevo domišljijo in hkrati igralce postavlja v vlogo (so)ustvarjalcev predstave, ki naj z minimalnimi sredstvi dosegajo maksimalne učinke. Razgibanost prinesejo še songi in gib, ki bodo domiselno in igrivo soustvarjali različne vragolije tajnega društva. Poleg napete zgodbe, zanimivih karakterjev in svojstvenega humorja ne manjkajo niti resnejše teme. Mihčeva zgodba nikakor ni zgolj kratkočasna in dinamična zgodba o detektivskem zbiranju risalnih žebljičkov, ampak predvsem tudi zgodba o srčnosti, pogumu in prijateljstvu.

Zasedba

Avtor priredbe in dramaturg: Nebojša Pop Tasić
Scenograf: Damir Leventić
Kostumografka: Sanja Grcić
Koreograf: Sebastjan Starič
Avtor glasbe: Damir Avdić
Lektorica: Irena Androjna Mencinger
Oblikovalec svetlobe: Andrej Hajdinjak
Vodja predstave in oblikovalec zvoka: Aca Ilić
Producentka: Ana Rokvić Pinterič

Nastopajo: Rok Kunaver, Mia Skrbinac, Jan Bučar, Matevž Müller, Voranc Boh, Jernej Kuntner, Miha Arh, Nina Skrbinšek in Nina Ivanič

 

Priporočena starost: 8+


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/tajno-drustvo-pgc