Spider 2016

Ljubljana, 02. 06. 2016 - 03. 06. 2016

Peti festival (pre)drznih performativnih umetnosti - Pajek


Spider 2016

V Ljubljano se vrača že peto nadaljevanje mednarodnega festivala (pre)drznih performativnih umetnosti, Pajek, ki ga organizira produkcijski kolektiv Pekinpah. Glavni festivalski dogodek letošnjega Pajka bo potekal v četrtek, 2. junija v Španskih borcih, kjer se bo zvrstilo kar sedem novih mednarodnih plesnih predstav in performansov. Naslednji dan, v petek, 3. junija popoldan, pa bo sledil še zaključek festivala z brezplačnim performansom v trajanju na skrivni lokaciji.

Vrhunci festivala Spider 2016 vključujejo premiero nove plesne predstave Je(u) znamenitega francoskega koreografa in režiserja Laurenta Chétouanea, premiero plesne predstave Klub 1 2 slovenskega koreografa Mateja Kejžarja, prvo postavitev performansa v trajanju Do Not Go Gentle Into That Good Night priznanega britanskega umetnika performansa Benjamina Sebastiana (vse našteto v četrtek, 2. junija v Španskih borcih) in pa neponovljivi ekskluzivni performans Rite britanske umetnice performansa Poppy Jackson (v petek, 3. junija na skrivni lokaciji, ki bo razkrita večer pred tem na glavnem festivalskem dogodku).

Festival bosta gostili in povezovali mednarodna operna diva Giovanna Serrano, ki jo poznate iz Cabareta Tiffany, in vedno misteriozna Noemi Veberič Levovnik.


Vir: http://veza.sigledal.org/festival/spider-2016-f