Ti nori tenorji!

Produkcija: Šentjakobsko gledališče Ljubljana
Avtor: Ken Ludwig
Režija: Gojmir Lešnjak - Gojc


Foto: Lenart Zore

Ti nori tenorji je komedija zmešnjav, polna duhovite in iskrive situacijske in besedne komike. Vsebina uprizoritve, ki jo je za Šentjakobsko gledališče Ljubljana zrežiral Gojmir Lešnjak Gojc, se vrti okrog gostovanja slavnega in priljubljenega tenorista svetovnega slovesa Tita Merellija, ki ga oboževalci ljubkovalno naslavljajo tudi Il Stupendo. Vodstvo opere, osebje prestižnega hotela in celotno mesto nestrpno pričakujejo njegov prihod. Direktor opere ga pričakuje predvsem kot odrešenika in rešitelja zavožene sezone, njegovi oboževalci, v prvi vrsti hotelski gospodinjec, hči direktorja opere, predsednica sveta opere in sopranistka Diana pa si želijo bližnjega srečanja z njim. Toda stvari niso tako enostavne, kot so videti na prvi pogled!

Merelli, velika svetovna zvezda, je kot se za zvezde njegovega kova spodobi, zelo muhast in svojeglav. Njegova žena, pohotna kokoš, ki nima kaj dosti od moža ni več kos zvezdnikovemu načinu življenja. Ob njej si želijo Titove pozornosti še tri malo prej omenjene pohotnice, direktorjeva hči Maggie, sopranistka Diana in predsednica sveta opere madam Julija. A direktor Saunders ima s svojim pomočnikom Maxom rešitve za vse in vsakršne zaplete.

Ken Ludwig je mednarodno priznan dramatik, čigar besedila so uspešnice na Broadwayu, v londonskem West Endu in širom po svetu. Številna njegova dela so prevedena v več kot dvajset jezikov.

Zasedba

Prevod: Srečko Fišer
Scenografija: Branko Arandjelović
Kostumografija: Zvonka Makuc
Asistent kostumografije: Bojan Vister
Glasba: Bojan Jurjevčič - Jurki

Nastopajo:

Max, Saundersov pomočnik - Žiga Sedmak
Maggie, Maxovo dekle - Maja Eržen
Saunders, Maggiejin oče, direktor opere - Leopold Pungerčar
Tito Merelli, svetovno znan tenorist - Damijan Perne
Maria, Titova žena - Katarina Glavan Batagelj
Franz, hotelski gospodinjec - Marko Skok
Diana, sopranistka - Urška Koželj
Julia, predsednica sveta opere - Tatjana Rebolj


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/ti-nori-tenorji