Glej, k neki manka

Produkcija: Gledališče Glej
Režija: Ajda Valcl


Foto: Sunčan Stone

Predstava Glej, k neki manjka se ukvarja s temo odsotnega starša. Ta je po izkušnjah ustvarjalcev lahko odsoten fizično, čustveno ali oboje, vedno ali pa samo tu in tam. Ustvarjalci predstave so zapisali: "Predstavo o naših odsotnih starših sestavljajo krajši, samostojni prizori, miniaturne predstave, ki so jih igralci sami zasnovali, odrsko razvili in izvedli od začetne ideje pa do končnega rezultata. V procesu smo raziskovali odnos do naših staršev ali starša, ki je odsoten, poskušali smo izraziti naše občutke in misli, ki nas ob tej odsotnosti naselijo. Zanimalo nas je, kako naše družinske zgodbe uprizoriti in jih narediti zanimive za gledališče. Razmišljali in snovali smo koncepte, poante, situacije, monologe, dialoge, in si zastavili vprašanje, kako svojemu gledalcu predati sporočilo o naših intimnih izkušnjah, da bi lahko tudi on razumel."

Izvedba projekta je financirana s strani Evropske komisije v okviru programa Ustvarjalna Evropa. Vsebina publikacije (komunikacije) je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske komisije.

Zasedba

Idejna zasnova in koncept: Ajda Valcl, Almedin Kajtazović, Anna Andolšek, Edita Đogić, Tina Malenšek, Lana Lah, Žan Gorenc, Karin Oražem, Grega Matjan
Mentorstvo: Valcl Ajda, Marko Bratuš, Simona Hamer
Tehnično vodstvo in svetlobno oblikovanje: Grega Mohorčič
Izvršna producentka: Barbara Poček

Nastopajo:


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/glej-k-neki-manka