Akord za akordom

Produkcija: Cankarjev dom, Ministrstvo za zunanje zadeve
Avtor: Ira Ratej
Režija: Ivana Djilas

Glasbeno gledališče


Foto: Peter Uhan

Kaj smo pripravljeni narediti, da bi pomagali drugim? Sosedovim otrokom, ki jih komajda preživlja mati samohranilka? Klošarju, ki ga vsak dan srečamo na cesti? Ljudem v drugi državi, ki jih je prizadela naravna ujma? Pa je humanitarna pomoč dovolj? Bomo sploh kdaj izkoreninili revščino?

Mlad, brezposeln arhitekt Vito se o vsem tem ne sprašuje več, saj v okviru razvojne pomoči EU pomaga graditi šole v državah v razvoju. Poln zanosa prosi glasbenika Boštjana, uveljavljenega glasbenika srednjih let, katerega slava je že v zatonu, naj napiše skladbo, s katero bi rad zbral denar za dokončanje projekta. Boštjan, ki ga bolj kot vse drugo na svetu zanima njegov super računalnik, si povsem narobe razloži, kaj Vito pričakuje od njega. Tako se oba znajdeta v komičnem nizu nesporazumov, ki jih podžiga generacijski prepad in tudi nasprotujoča si svetovna nazora. Ob duhovitih dialogih, živahni glasbi, ki nastaja sproti, in ob dejavnem vključevanju občinstva v dogajanje nazadnje spoznata, da morata skladbo napisati skupaj. Jima bo uspelo?

V predstavi odkrivamo zavite in presenetljive poti umetniškega ustvarjanja, obenem pa nevsiljivo odpiramo dileme našega sveta.

Zasedba

Besedilo, songi: Ira Ratej
Scenografija: Ajda Vogelnik
Video: Vesna Krebs
Kostumografija: Jelena Proković
Skladbe, snemanje glasbe: Boštjan Gombač

Nastopata: Boštjan Gombač, Vito Weis


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/akord-za-akordom