GENEZA

Produkcija: Plesna izba Maribor, Mesto žensk, Pekinpah, Mercedes Klein, Stara mestna elektrarna – Elektro Ljubljana, Študentski center Univerze v Zagrebu – Culture of Change – &TD Theatre (HR)
Avtor: Mala Kline
Koreografija: Mala Kline

"Tako je, kot bi bila v filmu, ki se začne spokojno, vendar obstaja nekaj, kar se lahko nepričakovano in v kateremkoli trenutku dvigne."


Foto: Petra Veber

"Zbudim se. Zabrisan predmet lebdi tik pred mano. Tako sem pretresena, da ga ne morem zares videti. ‘Vedela sem. To je ta Stvar.’ Poskušam se pomiriti in ga pogledam še enkrat. Sedaj vidim, da je predmet samo rob lesene mize, ki stoji ob moji postelji. Vstanem. Svetlo je že. Grem na sprehod. Moški mi pokaže vinograde, v katerih so vinske trte samo semena v prsti. Prispeva do majhne hiše brez pročelja. V hiši je dojenček, sam in suveren. Pogledam dojenčka in ta se preobrazi v vrtinčast predmet. Pogledam še enkrat in predmet se preobrazi v negibno belo formacijo. Nekaj se je kristaliziralo v formo.” (Mala Kline)

GENEZA je stkana iz sanj petih performerjev. Svet GENEZE se najprej poraja kot sanje, potem pa kot utelešena podoba in forma. Vsak trenutek je začetek, vrnitev v prostor ustvarjanja, kjer sanjanje ter tukaj in zdaj nepretrgoma vstopajo eden v drugega in se oblikujejo. Mi smo kralji tega prostora. Mi postavljamo njegove zakone, ko skupnostno izsanjamo GENEZO. GENEZA je nenehno prizadevanje sveta, da bi se rodil skozi naše sanjanje.

Zasedba

Prostor, oblikovanje svetlobe in kostumografija: Petra Veber
Zvok in glasba: Gideon Kiers
Asistent za gib: Florence Augendre
Producenti: Žiga Predan, Silvija Stipanov
S podporo: Rendez-vous, Festival Francije na Hrvaškem, Republika Hrvaška – Ministrstvo za kulturo, Republika Hrvaška – Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve, Francoska ambasada na Hrvaškem, Francoski inštitut, Program TEATROSKOP, Slovensko ministrstvo za kulturo (SI), Zagrebški mestni urad za izobraževanje, kulturo in šport.
Skupna rezidenca z Mario Jerez »What is Third« je bila organizirana v okviru projekta  Apap-Performing Europe, ki ga sofinancira Evropska komisija, Program kultura 2007-2013.
*GENEZA uporablja Saphire™. Saphire™ Work je registrirana blagovna znamka Catherine Shainberg.

Nastopajo:


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/geneza