Hej, bog!! Poslal sem ti prošnjo za klepet ...

Produkcija: Boyzie Cekwana (Južna Afrika)
Avtor: Boyzie Cekwana

Nadaljevanje dekonstrukcije in dekolonizacije evropsko-afriških odnosov.


Foto: Nada Žgank

Ne glede na to, ali verjamemo v kakšno božanstvo ali ne … Bi se pogovorili z njim, če bi se lahko? Pa je sploh pomembno, ali bog obstaja? Komu to mar? Kako pa bi bilo, če bi se prav zares lahko pomenili z njim/njo v vseh njegovih/njenih možnih pojavnih oblikah?

Recimo tako, kot se pogovarjamo po skajpu? S kamero ali samo v pisnem klepetu. Tule je seznam želja, pritožb, obljub, dogovorov, odločitev, kesanj, možnih neuspehov itd.

Mednarodno priznani koreograf Boyzie Cekwana je del umetniškega gibanja za razvoj sodobno-plesnega izobraževanja in ustvarjanja v Afriki. Čudežni otrok južnoafriškega plesa, nekdanji glavni koreograf Playhouse Dance Company in tudi umetniški vodja Festivala sodobnega plesa Jomba! v Durbanu, je ključna figura regionalnega južnoafriškega plesnega laboratorija z umetniki iz Mozambika, DR Kongo in Južne Afrike.

Klasičnobaletno izobražen ustvarja dela, v katera vpleta izročilo svoje dežele. Ukvarja se z identiteto in zgodovino, politiko cepi s prevladujočo umetnostjo, v klasične forme vnaša lastni južnoafriški plesni izraz. Njegova dela bogatijo mednarodne plesne od Škotske, ZDA do Francije. Je tudi umetniški vodja in soustanovitelj plesno-produkcijske hiše The Floating Outfit.

Zasedba

Zasnova, izvedba, luč, kostumi: Boyzie Cekwana
Glasba: Barry White, Terrence Trent D'Arby
Produkcija: The Floating Outfit Project


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/hej-bog-poslal-sem-ti-prosnjo-za-klepet