S.E.F.A.

Produkcija: Nastio Mosquito (Angola, Belgija)
Avtor: Nastio Mosquito

Poetična predstava, ki raziskuje pojme svojskosti, identitete, prepričanja in državljanstva v naelektrenem geopolitičnem okviru.


Foto: Margaux Kolly

Se Eu Fosse Angolano (Če bi bil Angolec) je konceptualni performans, ki na primeru sodobne družbe jasno opozarja na (ne)ustreznost in (ne)uporabnost identitete. Naslavlja vse člane »sodobnih družb« na svetu, še posebej tiste iz občestev, ki si po desetletjih notranjih nasprotij ali državljanske zaslepljenosti želijo preobrazbe. Vsebinsko ni ravno vesel, vzbuja pa upanje, da lahko zgradimo boljšo, lepšo prihodnost. Prihodnost, ki bo segla prek narodov k ljudem, posameznikom.

Predstava se osredinja na motivacijo, prepričanje, vero in vse, kar jo zadeva, z uporabo in posledicami. Če že, bi (se) lahko vprašali le: Je mogoče spremeniti človeka, ne da bi hkrati vplivali, napadali, spreminjali njegova prepričanja? V svojem bistvu ob pomoči glasbe, poezije, videa in dogajanja v živo spodbudi interakcijo med nami in  našimi medsebojnimi odnosi, zgodovino, čustvenimi okostnjaki, družabnimi obredi in še marsičem …

Nástio Mosquito si dovoli sprejemati vplive od vseh in vsega iz svoje okolice, od popkulture do biologije. Vizualni umetnik, performer, glasbenik, pisatelj, pesnik in izzivalec pripada generaciji neuklonljivih umetnikov mislecev. Vsebine, kot so identiteta, družba, narodi, vera, državljanstvo, obravnava strastno, silovito, tudi s humorjem, upanjem, a nikoli nakladaško. Vprašanja in vizije, ki ga vznemirjajo, prikazuje raznoliko, z željo, da bi nanje odgovarjal vse redkeje in čim prej odpiral nova, pomembna za hitro se razvijajočo Angolo. Večstranski umetnik se je rodil v Huambu, živi in dela v Luandi in drugod po svetu.

Zasedba

Izvajalec: Nastio Mosquito
Vizualije: Vic Péreiró
Organizacija: ZZZZZ


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/s-e-f-a