Fokus Španija

V fokusu letošnjega Festivala Borštnikovo srečanje je gledališče in dramatika Španije.

Urnik

Ponedeljek, 20. oktober

- Predstavitev knjige Sodobna drama v Španiji (ur. Alja Predan) iz festivalske knjižne zbirke Sodobna evropska drama, v kateri je zbranih pet dramskih del. Izbor so tokrat opravile Marjeta Drobnič, Maja Šabec, Simona Škrabec in Alja Predan.

- Uvodno predavanje Eduarda Perez-Rasilla, rednega profesorja književnosti in gledališča na Univerzi Carlos III. v Madridu in direktorja Madferie, Madridskega gledališkega festivala, o sodobni dramatiki v Španiji b

- bralna uprizoritev besedila: Želja in pogovor z avtorjem (Josep Maria Benet i Jornet) in prevajalko

Torek, 21. oktober

- bralni uprizoritvi besedil: Manuela Molinsa Abu Magrib in Patxa Tellerie Trebušna slinavka ter pogovor z dramatikoma in prevajalkama

Sreda, 22. oktober

- bralni uprizoritvi besedil: Juana Mayorge Fant iz zadnje klopi in Lluïse Cunillé Ta pesem brez konca ter pogovor z avtorjema in prevajalkama.

Pogovore z dramatiki in prevajalkami bo vodila dramaturginja, scenaristka in režiserka Nina Šorak. Vse bralne uprizoritve bodo v izvedbi študentov AGRFT UL pod mentorstvom režiserke Yulie Roschina.

***

V sklopu Fokusa na Festivalu gostujeta tudi predstavi Zlata doba (20. oktober ob 21.15 v Veliki dvorani SNG Maribor) in Brickman Brando Bubble Boom (22. oktober ob 19.00 v Lutkovnem gledališču Maribor).

Fokus Španija je bil omogočen v sodelovanju s programom mobilnosti AC/E PICE (ACCIÓN CULTURAL ESPAÑOLA, AC/E) in v sodelovanju z Veleposlaništvom Španije v Sloveniji.


Vir: http://veza.sigledal.org/dogodek/fokus-spanija