Guizo LaNuit

Produkcija: Alexis O'Hara (Kanada)
Avtor: Alexis O’Hara

Mešanica drag-a, elektro-balad in ostre, mračnjaške komedije: spektakel Guizo LaNuit ironizira sodobno obsedenost s potrebo, da o čustvih spregovorimo javno in pred neznanci.


Foto: Alexis O'Hara

Guizo predstavlja večjezične glasbene venčke, shizofrene izpade, spolno zmedenost in mikse pop kulture. Predstava je v obliki melanholične retrospektive, v kateri nam Guizo pripoveduje o svoji zmedeni življenjski zgodbi, v kateri je vsaka epizoda poudarjena z interpretacijo komada, ki ga je ‘napisal’ (v resnici gre za panoramo hitov evro-trasha, diska, rocka in folka). (Alexis O’Hara)

Performans je v angleškem in francoskem jeziku.

***

Alexis O’Hara raziskuje alegorije človeškega glasu skozi zvočne instalacije in avdio performanse. Njena instalacija SQUEEEEQUE - The Improbable Igloo je bila prvi nakup za kolekcijo medijske umetnosti baselske Haus für Elektronische Kunst. Posnela je dva CD-ja, In Abulia (Grenadine Records, 2002) in Ellipsis (& records, 2010), ter izdala pesniško zbirko Filthy Lies (Spaghetti Dance, 1999). Oba njena glasbena projekta z umetnikom Stephenom Lawsonom (10,000 Horses in GuiGi) se bosta snemala to zimo.

Zasedba

Nastopa: Alexis O'Hara
Organizacija: Mesto žensk
V sodelovanju: Gledališče Glej


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/guizo-lanuit