Borderline

Produkcija: Company Sebastien Ramirez, Clash 66 (FR / DE)
Režija: Sébastien Ramirez, Honji Wang
Koreografija: Sébastien Ramirez, Honji Wang

Ko družba jasno začrta svoje meje, se nekateri znajdemo znotraj nje, nekateri ostanejo zunaj.


Foto: Agathe Poupeney / PhotoScene

Obstajajo pa tudi taki, ki so nekje vmes: tisti, ki hodijo po robu in postavljajo nevidne niti, ki nas vlečejo v ustaljene poti, kot vprašljive. Kakšen pomen imajo te vezi, ki nas združujejo s svetom, ki nas vežejo na druge? Ali naj jih pretrgamo? Ali naj se jih oklenemo?

V svetu, ki se je znašel na mejah svojih zmožnosti, na meji človečnosti, bi morda morali poiskati milost, kot jo lahko najdemo med marioneto in bogom; morda jo najdemo v plesalčevem telesu, ki se znajde na svojih mejah … morda v težnosti, čustvu, v preseganju samega sebe.

Plesalci so v predstavo vtisnili svojo – našo – sedanjost, pri tem pa so navdih iskali v svojih življenjskih zgodbah in zgodbah svojih staršev, ki živijo v drugačnih, mnogokrat zelo oddaljenih svetovih, ki se soočajo in zarisujejo svoje lastne meje.

Zasedba

Upravljalec napenjalnega sistema: Kai Gaedtke
Koordinator napenjalnega sistema: Jason Oettlé
Kompozicija: Jean-Philippe Barrios v sodelovanju s Christophe Isselee
Glasovi: Chung-Won Wang, Henri Ramirez
Oblikovanje luči, tehnični mojster: Cyril Mulon
Dramaturgija: Catherine Umbdenstock
Scenografija: Paul Bauer
Kostumografija: Anna Ramirez
Produkcija: Dirk Korell / camin aktion
Koprodukcija / Coproduction: Théâtre de l'Archipel, scène nationale de Perpignan (v okviru umetniške rezidence); Théâtre de la Ville, Paris; Parc de La Villette, Paris; Initiatives d'Artistes en Danses Urbaines (Fondation de France – Parc de la Villette, s podporo Caisse des Dépôts and Acsé); act'art – Conseil général de Seine-et-Marne; Centre Chorégraphique National de Créteil et du Val-de-Marne / Company Käfig; TanzTHEATER International, Hannover.

Nastopajo: Louis Becker, Johanna Faye, Mustapha Saïd Lehlouh, Sébastien Ramirez, Honji Wang


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/borderline