Vodeni ogled po Avtonomnem kulturnem centru Metelkova mesto

Produkcija: Mesto kultur
Avtor: Mesto kultur

Ljubljanska multikulturna pot.


Foto: Arhiv Mesto kultur

Udeleženci boste prisluhnili podrobni razlagi pestre zgodovine AKC Metelkova mesto od njegove zasedbe septembra 1993 do danes in se obenem seznanili z njegovim družbenim, kulturnim in političnim pomenom.

***

Mesto kultur je projekt Bošnjaške kulturne zveze Slovenije, ki raziskuje manjšinsko in drugo manj znano kulturno dediščino na območju Ljubljane ter sočasno usposablja skupino turističnih vodnikov in vodnic, ki omenjeno dediščino predstavljajo zainteresirani javnosti na atraktiven, inovativen in kreativen način. Namen projekta je omogočiti večjo zaposljivost pripadnikov ranljivih skupin na področju kulture in večati prepoznavnost kultur skupnosti s priseljenskim ozadjem v Sloveniji. Projekt podpirata Evropski socialni sklad in Ministrstvo za kulturo RS.

Projekt je Bošnjaška kulturna zveza začela izvajati lani, končni rezultat – Ljubljansko multikulturno pot – pa vam bodo predstavili prav na Ani Desetnici. Obiskovalci se boste lahko podali na šest vodenih ogledov, ki bodo tematsko obarvani.

Vodeni ogledi so namenjeni omejenemu številu gledalcev.


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/vodeni-ogled-po-avtonomnem-kulturnem-centru-metelkova-mesto