Titanik

Produkcija: Teatr Miniatjur (RUS)
Režija: Vasili Nilov

Ulično gledališče.


Foto: Arhiv Teatr Miniatjur

Ne pričakujte sodobne drame, ne klasičnega gledališča Stanislavskega, ne novega postmodernizma, niti arthausa.  Titanik  je huligansko gledališče, ki vas ne bo pustilo pri miru niti en sam trenutek.

Vsak gledalec se bo nasmejal in nekdo iz občinstva bo zapustili prizorišče na pol gol, potem ko bo na sebi doživel učinke hrastove metlice. Slogan Teatra Miniatjur je "Dol z depresionizmom". In seveda, če vas ne moti, da se ločite od svoje tesnobe, se gledališče zelo veseli, da se boste spoznali.

Brezčasnost – to je kraj, kjer živijo klovni. Enega od takih krajev so morski popotniki zelo prikladno poimenovali Bermudski trikotnik. Izginulih brez sledu v teh krajih sploh ne štejejo več. Ampak to je povsem druga zgodba z liki v igri Titanik, v kateri je trojica prišla nazaj iz brezčasnosti – priplula ali priletela ...

Titanik je niz zgodb v formi klovnovskih miniatur, pri čemer čist in preprost humor dobi filozofsko noto, grobi sarkazem in ljubezensko ironijo. Od burke do klovnovskih karikatur našega časa.

Zasedba

Scenarij: Vasili Nilov

Nastopajo: Jevgene Pavlov, Aleksander Gavrilov, Sergej Fedorov


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/titanik