Pot v Tadam

Produkcija: Endvatri (SLO/ZDA)
Avtor: 123!
Režija: Alenka Marinič

Ulična predstava


Foto: Arhiv Endvatri

Nekje v daljavi mestnih ulic ... se zasliši marširanje. Ko se obrneš, zagledaš pred sabo tri neustrašne popotnike. Približujejo se v raztrganih oblačilih, z razmršenimi lasmi in z na obrazih izrisano odločnostjo. Za njimi ja dolgo in nevarno popotovanje, popotovanje, ki jih vodi do obljubljenega kraja, označenega na zemljevidu. O kraju ne vedo veliko, vedo le, da se imenuje »TADAM«!

V ulični pustolovščini »Pot v Tadam« trije igralci s tremi predmeti na enem mestu uprizorijo divjo popotniško avanturo – pustolovščino, ki vodi prek gora, čez pečine, skozi tornado in celo po neukrotljivih brzicah. Z veščinami manipulacije predmetov na ulici gradijo letala in ladje ter skozi pantomimo ustvarjajo travnata obzorja, reke in celo bruhajoči vulkan, ki mu morajo ubežati, če želijo svoje popotovanje tudi preživeti. »Pot v Tadam« je razburljiva ulična pustolovščina, nepričakovana ljubezenska zgodba in metafora za nekaj, kar iščemo vsi … boljši nov dan.

123! je skupina treh izkušenih gledaliških in uličnih ustvarjalcev, ki trenutno živijo in delujejo v Sloveniji. Skupina je bila ustanovljena v Firencah leta 2012 med skupnim šolanjem na mednarodni šoli fizičnega gledališča HELIKOS.

Zasedba

Avtorji in igralci: Anja Bezlova, Justin Durel, Alenka Marinič


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/pot-v-tadam