Huda mravljica

Produkcija: Gledališče Koper, EN-KNAP
Avtor: Iztok Kovač
Režija: Iztok Kovač


Foto: Miha Fras

Bila je huda mravljica ... ki je drugim mravljicam nagajala pri delu in igri, jih cukala in strašila, po tleh metala bananine olupke, brez prestanka rigala, lončarju pobila vse lonce na trgu, vrh vsega pa napadla še bika in ga pohrustala. Ampak s takim obnašanjem ni prišla daleč. Kmalu namreč ni bilo nikogar več, ki bi mu lahko nagajala in ga strašila. Vse mravljice, vsi biki, lončarji in otroci so se razbežali in poskrili. In ničesar več ni bilo, kar bi lahko razbila in uničila. Sredi ruševin in črepinj je ostala čisto, čisto sama. Takrat je spoznala, da sta hudobija in uničevanje nesmiselna in da je življenje mnogo prijetnejše, kadar živimo v slogi in sožitju z ljudmi in stvarmi, ki nas obdajajo.

Kljub temu, da se je do drugih mravljic grdo obnašala, pa ji tega ne zamerijo in ji slabega ne vrnejo z enakim. Sprejmejo jo medse in ji dajo priložnost, da popravi škodo, ki jo je povzročila. Med urejanjem nereda mravljice skupaj zapojejo in zaplešejo, najbolj vesele pa so, če se jim na odru pridružijo otroci.

Zasedba

Ustvarjalci in izvajalci: EnKnapGroup (Luke Thomas Dunne, Ida Hellsten, Bence Mezei, Ana Štefanec, Tamás Tuza) in Tanja Skok
Avtorska glasba in glasbeno mentorstvo: Tomaž Grom
Kostumografija: Barbara Stupica
Scenografija: EN-KNAP
Oblikovanje svetlobe: Luka Curk
Ilustracije: nejaaka
Dramaturško sodelovanje: Jera Ivanc
Fotografije: Miha Fras
Izvršna producentka: Marjeta Lavrič
Podpornika: Mestna občina Ljubljana - Oddelek za kulturo in Ministrstvo za kulturo RS

 

Priporočena starost: 2+


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/huda-mravljica