Little blonde riding wolf

Produkcija: EN-KNAP, Kulturno društvo B-51, Compagnie Il était Millefoa, Pariz (FR)
Avtor: Daphne Millefoa
Režija: Daphne Millefoa

Little Blonde Riding Wolf je predstava, ki zgodbe ne pripoveduje na klasičen način in gledalcu ne vsiljuje ene same pripovedi, temveč nagovarja s skritimi pomeni in simboli, preko katerih odpotujemo na podoben način kot odpotujemo s podobami iz sanj.


foto: Arhiv Compagnie Il était Millefoa

Prvotna inspiracija izhaja iz zgodbe o Rdeči Kapici, ta se zaleti v Sneguljčico, dotakne Lepotice in prav tako Zveri, se obregne ob Trnuljčico, pomežikne Mali morski deklici in se na koncu dvigne v višave smrti plešoč s Sneguljčico, Smrtjo in razmesarjenim Volkom. Morbidno smešna seksualna estetika predstave se spopade z vprašanjem, kje je družbeno sprejemljiva popkovina med materjo in hčerjo in kaj za medgeneracijski odnos pomeni prisotnost njunih ljubimcev. Lane Stranič in Daphne Millefoa nista mati in hči le v fantazijskem svetu na odru, temveč tudi v resničnem življenju.

O avtorici in režiserki
Daphne Millefoa je igralka in režiserka, rojena v Ljubljani, zdaj pa živi in dela v Parizu. Študirala je igro v Parizu na šolah Cours Florent in Jacques Lecoq. Uspešno je sodelovala z Rififi Theatre Company v Londonu ter zaigrala v predstavi The Alice Project in vlogi Lulu Franka Wedekinda v National Theatre of Hackney – obe sta delo priznane režiserke Rachel Snider. V Parizu je nastopala v koreografijah Alpe, Alpe Etche Dvornik in igrala v treh kratkih filmih, med drugim tudi v večkrat nagrajenem Le lit froissé avtorice Myriam Donasis. V Sloveniji je sodelovala z Barbaro Novakovič Kolenc v predstavi Rodin II. S francosko zasedbo in producenti Les Arts et Mouvants iz Pariza je na Mednarodnem festivalu EX PONTO leta 2010 nastopala v dramskem delu Ionesca Kralj umira, ki ga je režiral Silvio Purcarete. Omenjena produkcija še vedno uspešno gostuje po različnih evropskih državah. Little Blonde Riding Wolf je njen prvenec, samostojni avtorski projekt, kjer se je preizkusila kot režiserka, v predstavi pa igra tudi osrednjo vlogo.

Zasedba

Avtor glasbe in kitarist: JonCha Schwartzmann
Kostumografija in scenografija: Daphne Millefoa
Luč: Yves Bertaud

Nastopajo: Daphne Millefoa, Otar Savali, JonCha Schwartzmann, Lane Stranič


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/little-blonde-riding-wolf