Transmittance #2.5

Produkcija: EMANAT
Avtor: Maja Delak & Luka Prinčič

Telematični performans


foto: Nada Žgank

Avtorja projekta Maja Delak in Luka Prinčič, dobitnika letošnje nagrade Liberalne akademije zlata ptica za izjemno svež preplet različnih praks s področja gledališča, plesa, glasbe in intermedijskih umetnosti, v sodelovanju z domačimi in tujimi priznanimi umetniki in strokovnjaki s področja sodobnega programja, na novo premislita možnosti in funkcije uprizarjanja na daljavo. Pri tem poseben poudarek namenita raziskovanju performativnih možnosti oddajanja in teleprezence, v cilju vključevanja spletnega občinstva kot aktivnega so-ustvarjalca predstave, pa razvijeta specifično metodo improviziranega performansa.

Na vsebinski ravni je projekt detekcija nevralgičnih točk družbe, katerih refleksija poteka v aktivnem dialogu z občinstvom, ki predstavo lahko spremlja bodisi aktivno preko svetovnega spleta ali pa v živo na lokaciji. Performans se močno opira na svobodno, odprto in prosto tehnologijo, ki je odprtokodna in katere filozofija prežema etični spekter same uprizoritve. Performans je tako dostopen vsem, ki imajo računalnik, dostop do interneta in internetni brskalnik (Firefox & Chromium priporočena). Zaradi odprte narave tehnološke platforme nekatere tehnološke elemente lahko enostavno razvijajo sami ustvarjalci uprizoritve.

Dogodek si lahko ogledate na spletni povezavi: http://transmittance.emanat.si

Zasedba

Ustvarjalci in izvajalci: Loup Abramovici, Maja Delak, Claudia Fancello, Matija Ferlin, Janez Janša, Luka Prinčič, Maja Smrekar, Maja Šorli, Urška Vohar
Organizacija: U3, MSUM
Podpora: Ministrstvo za kulturo RS, Mestna občina Ljubljana


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/transmittance-2-5