Druga svoboda

Produkcija: Bunker, Pekinpah
Avtor: Leja Jurišić, Teja Reba


Foto: Petra Veber

»Svoboda je nasilen projekt, ki se nenehno spopada z nevarnostjo, da bi padel nazaj pod pregon oblasti, ki predstavlja varnost in ugodje, hkrati pa duši. Svoboda ni nikoli več kot eno generacijo stran od izumrtja. Če želiš osvoboditi Peru, pojdi in osvobodi Peru. Nikoli ne bi smeli nositi spodnjega perila, ker je pomembno, da svobodno dihamo. Ampak najpogumnejše dejanje je še vedno misliti s svojo glavo, naglas. Druga svoboda ne pomeni, da je vse mogoče, temveč, da nihče ni izključen.«

Projekt je nastal v koprodukciji med zavodom Bunker, društvom Pekinpah / Kink kong in mrežo Imagine 2020 – Arts and Climate Change, ki združuje prizorišča in festivale uprizoritvene umetnosti po Evropi, s ciljem podpreti umetniška dela, ki se dotikajo vzrokov in posledic klimatskih sprememb ter s tem dvigniti osveščanje med umetniško srenjo in občinstvom, vzpodbuditi mobilnost umetnikov, spremeniti produkcijske prakse ter izzvati spremembe znotraj kulturnega sektorja in širše.

Zasedba

Scenografija, luč in kostum: Petra Veber
Avtorska glasba: Davor Herceg
Fotografija: Petra Veber
Tehinčni direktor: Igor Remeta
Tehnična ekipa: Andrej Petrovčič, Duško Puščica, Tomaž Žnidarčič
Producent: Žiga Predan
Zahvala: Bara Kolenc, Nejc Saje (Strup) in Sašo Kalan (Sonolab)
Predstava je nastala v okviru mreže Imagine 2020 – Arts and Climate Change. Projekt je podprla Evropska unija v okviru programa Kultura.

NastopataLeja Jurišić, Teja Reba


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/druga-svoboda