Poletni lutkovni pristan

Maribor, 03. 08. 2013 - 02. 09. 2013

24. mednarodni lutkovni festival


Minoriti niso samo imenitno zatočišče za lutkovne predstave skozi leto, slikovita in razgibana okolica ponuja številne kotičke za vse mogoče lutkovne norčije za otroke vseh starosti tudi v času poletja. Družijo nas lutke, ustvarjanje, knjige, papir, čopiči, sok, piškoti, predvsem pa igra in spoznavanje novega. In to tistega najbogatejšega, kar trenutno premore lutkovni svet.

Poletja brez lutk si skorajda ne moremo več predstavljati. Prihodnje leto bo Poletni lutkovni pristan star že četrt stoletja.
Kljub menjavanju prizorišč in vsako leto svežim lutkovnim zgodbam prav te ostajajo stalnica ter se kot rdeča nit prisukajo od začetkov do danes. Nastopajoči z vsega sveta se na svojih poletnih poteh radi pomudijo v našem mestu in odigrajo svoje predstave. Vseh velikosti, barv  in jezikov so, dišijo veselo, otožno, vedno pa čarobno, glasno odmevajo in včasih nežno šepetajo … Pred nami se tako razgrne izjemno bogastvo; vse, kar moramo storiti, je to, da z dobro voljo, odprtimi očmi in ušesi vzamemo, kar se nam ponuja.
Znova torej vabimo k Minoritom na lutkovno poletje!
 
Katarina Klančnik Kocutar


Vir: http://veza.sigledal.org/festival/poletni-lutkovni-pristan-2