Umor Slavka Gruma na Dramski ulici v Kranju

Bralna uprizoritev 10-minutnih dramskih besedil Študentov AGRFT, smer dramaturgija in scenske umetnostI ter dramska igra, pod vodstvom mentorice doc. mag. Žanine Mirčevske.

Po uvedbi bolonjskega sistema študija (v šolskem letu 2009/2010), so na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani, uvedli nekaj predmetov povezanih z dramskim pisanjem. Od takrat se dramsko pisanje na AGRFT poučuje, kot posebna umetniška disciplina namenjena za smeri dramaturgija in scenske umetnosti, gledališka režija ter smer dramska igra. Na prvi stopnji so predmeti, Osnove dramskega pisanja in scenaristike, Dramsko pisanje I., Dramsko pisanje II., Dramsko pisanje III., na magistrski stopnji za smer Dramaturgija in dramsko pisanje pa so predvideni predmeti Temeljne tehnike dramskega pisanja, Dramski modeli in zvrsti in Dramske oblike in formati. Namen novega učnega programa je med drugim spodbujati, razvijati in afirmirati dramsko pisanje kot posebno profesionalno disciplino.

V minulem semestru so študentje AGRFT smer dramaturgija in scenske umetnosti ter gledališka režija in študentje smer dramska igra, ustvarili nekaj zanimivih 10-minutnih dramskih besedil, ki so nastali pri predmetu Osnove dramsega pisanja in scenaristike. Na festivalu Teden slovenske drame 43. bomo predstavili nekaj dramatičnih, duhovitih, pretresljivih, zabavnih in nenazadnje originalnih kratkih dramskih besedil, ki so odraz današnjega sveta, skozi vizuro mladih avtorjev, ki bodo nekoč morda postali profesionalni dramski avtorji našega časa ...

***

naslovi in avtorji študenti AGRFT:

1) Polnočno presenečenje - Lena Hribar

2) Od zdaj naprej boš ti likal - Urška Taufer

3) Steber do zveličanja - Lovro Finžgar

4) Stopnja realnosti - Iza Strehar

5) Bonobo - Sandi Jesenik

 

Besedila bodo brano uprizorjena v okviru dodatnega programa 43. TSD.

Produkcija: AGRFT


Vir: http://veza.sigledal.org/dogodek/umor-slavka-gruma-na-dramski-ulici-v-kranju