Gibanica

Ljubljana, 21. 02. 2013 - 23. 02. 2013

6. festival – sodobna plesna platforma


Gibanica, ki od leta 2003 bienalno streže z naborom najboljših sodobno-plesnih izdelkov domačih producentov, bo med 21. in 23. februarjem 2013 v prestolnici zasedla Staro mestno elektrarno – Elektro Ljubljana, Cankarjev dom, Plesni teater Ljubljana ter Španske borce.

Tričlanska žirija v sestavi: Mateja Bučar, Pia Brezavšček in Klaus Ludwig je izmed 41 prispelih prijav izbrala 8 predstav v glavni program ter 3 predstave v dodatnega.

Zgoščen prikaz plesne ustvarjalnosti na Slovenskem, ki ga ponuja Gibanica, bo tudi tokrat dragocena informacija tako za vabljene tuje selektorje kot za domače občinstvo.

Utemeljitev komisije:
"Letošnja komisija se je odločila, da bo podprla glede na prispele prijave, dela, ki na ekspliciten način razmišljajo o gibu in formi ter se z njimi v delih tudi ukvarjajo in, ki hkrati v tem nakazujejo neko svojo smer, kar se nam zdi  pomembno za razvoj sodobnega plesa pri nas.
Predstave, ki smo jih prepoznali kot takšne vsaj v nekaterih segmentih, smo izbrali v tokratni  glavni program, ki kaže na neko konceptualno celoto. Poleg tega je komisija predlagala nekaj del, ki izkazujejo svojo kvalitativno raven zaradi  zelo različnih momentov ali konstant v njihovem delu (kar predstavlja drugačen pogled s strani komisije) v dodatni program.«

Izvršna produkcija: Društvo za sodobni ples Slovenije
Koprodukcija: Cankarjev dom, zavod Bunker, Plesni teater Ljubljana, zavod Vitkar, zavod En-Knap, zavod Exodos, društvo Fičo Baleta, Center urbane kulture Kino Šiška, društvo umetnikov DUM, Zavodo Federacija, zavodo Flota, zavod Maska Ljubljana, Plesna izba Maribor, zavod Emanat, Javni sklada RS za kulturne dejavnosti in plesni studio Intakt.
Projekt sofinancirata Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport RS ter Mestna občina Ljubljana.


***
Obiščite še:


Vir: http://veza.sigledal.org/festival/gibanica