Čaščenje

Produkcija: Janiv Shentser
Avtor: Janiv Shentser

Avdiokinetična inštalacija, orkester robotov je konstruirana mešanica medijev in različnih kultur sveta. Orkester sestavljajo inštrumenti/skulpture, navdih pa je avtor našel v tradicionalnih sestavah in načinih glasbil z vsega sveta.


Foto: Arhiv LGL

Avdiokinetična inštalacija, orkester robotov je konstruirana mešanica medijev in različnih kultur sveta. Orkester sestavljajo inštrumenti/skulpture, navdih pa je avtor našel v tradicionalnih sestavah in načinih glasbil z vsega sveta. So animalistično-humanoidno-mehanične anatomije, ki kreirajo scenske situacije s svojo obliko, delovanjem in svetlobo. Narejeni so iz naravnih materialov (papir, les, koža, kovina), zvoki Afrike, Azije, Evrope se prepletajo skozi tradicionalne glasbe pa vse do elektronskih zvokov. Naslov inštalacije izhaja iz sanskrta in pomeni naklonjenost, spoštovanje, izkazovanje časti.

Yaniv Shentser je študiral na Akademiji za glasbo in ples v Jeruzalemu. Sklada plesno, gledališko in filmsko glasbo in je poznavalec klasične perzijske glasbe. Ukvarja se s performansom in izdelavo inovativnih glasbil ter uči bobnanje.


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/cascenje