NAP

Produkcija: BABOK

Predstava za vsa čutila, ki prenese in izkoristi vremenske spremembe in naravne katastrofe. V sestavljivem vodnem stolpu se odvija »gradbišče«, ki ga gledalci spremljamo pod nastopajočimi.


foto Arhiv LGL

Predstava za vsa čutila, ki prenese in izkoristi vremenske spremembe in naravne katastrofe. V sestavljivem vodnem stolpu se odvija »gradbišče«, ki ga gledalci spremljamo pod nastopajočimi. Vse neprijetnosti, ki se lahko zgodijo na improviziranem in minimalističnem prizorišču, ki spominja na plažo, otok ali gradbišče, se brez besed (ob obilici smeha) spremeni v svojevrsten žur, v katerega posegajo tudi ustvarjalci. Peskovnik,  kjer so otroci vseh starosti zelo dobrodošli.

Babok deluje od leta 2005, vodita ga Carina de Wit in Guido Bevers. Oba sta bila člana Warner & Consorten. Carina de Wit je gledališka pedagoginja, delala je kot kostumografka in režiserka. Guido Bevers je vizualni umetnik, režiser, ki zna sestaviti sceno, všeč sta mu mehanika in tehnologija. Oba sta navdušena nad predstavami in instalacijami na prostem, ki vzpostavljajo interaktiven odnos z gledalci.

Zasedba

Nastopata: Carina de Wit in Guido Bevers


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/nap