Nastop plesnih šol (HR/SI)

Umetniška gimnazija Ljubljana – smer sodobni ples
Na Srednji vzgojiteljski šoli in gimnaziji Ljubljana – umetniški gimnaziji od šolskega leta 1999/2000 naprej izvajajo program sodobni ples. Program dijakom omogoča, da nadarjenost za ples razvijajo na temelju strokovno preverjenih in kakovostnih vzgojno-izobraževlanih pristopov s poudarkom na razvoju individualnih kvalitet.

Šola za sodobni ples Ane Maletić, Zagreb
Šola za sodobni ples Ane Maletić iz Zagreba deluje na področju osnovnega in srednjega plesnega izobraževanja od leta 1954. Šola s programom, ki temelji na edinstvenem spoju gibalnih principov Rudolfa Labana in J. Dalcrozeja, že vrsto let usposablja izvajalce, ustvarjalce in pedagoge na področju sodobnega plesa, ritmike in rehabilitacije z gibom. Med drugim organizira številna predavanja in seminarje za učitelje in učence z domačimi in tujimi pedagogi, že več let zapored pa ustvarjalnost svojih učencev prikazuje tudi na festivalu sodobnega plesa Front@. Tokrat se bo predstavila s tremi koreografijami:

OD IZJEME DO PRAVILA
Koreografija: Adrijana Barbarić Pevek

NUKLEUS
Koreografija: Irena Mikec

VERIŽNA REAKCIJA
Koreografija: Renata Vraneković
Izvedba: Lucija Božičević, Matija Franješ, Margareta Firinger, Mia Kovačević, Mirta Rebrina, Ivona Grubušić, Doris Stojanić, Ema Crnić, Lorena Glogović, Silvija Musić, Ana Marković, Lana Kavšek Antunović, Lucija Šarac, Laura Čehulić

* V primeru dežja v preddverju gledališča


Vir: http://veza.sigledal.org/dogodek/nastop-plesnih-sol-hr-si