Mini poletje

Ljubljana, 27. 06. 2012 - 02. 09. 2012

14. mednarodni festival Mini teatra za otroke Mini poletje


Mednarodni poletni lutkovni in gledališki festival, ki že od leta 1999 poteka vsako poletno nedeljo na Ljubljanskem gradu, Križevniški ulici ter drugih prizoriščih, postaja najodmevnejši in največji festival za otroke v Sloveniji.

Tudi letošnji mednarodni lutkovni festival »Mini poletje« bodo dodatno popestrile ustvarjalne delavnicame za otroke in njihove spremljevalce. Umetnost laže razumemo, če smo tudi sami umetniško dejavni, zato bodo otroci pred vsako predstavo lahko prostoročno ustvarjali z naravnimi materiali. Izkušeni pedagogi iz KUD Sredina smo v ta namen pripravili delavnice, ki bodo zaposlile domišljijo in roke. Se vidimo ob nedeljah vročega poletja 2012, med 17.00 in 18.30.

Ustvarjalne delavnice Mini poletja so brezplačne.

Razstava Poljske gledališke lutke

Poljsko lutkovno gledališče je gledališče scenografov. Razstava Poljske gledališke lutke nam bo tako omogočila spoznati dela izjemnih poljskih ustvarjalcev, ki so oblikovali podobo lutkovnega gledališča na Poljskem v zadnjih petdesetih letih, in omogočila vpogled v najpomembnejša umetniška prizadevanja poljskega lutkovnega gledališča. Iz unikatne zbirke Arheološkega in etnografskega muzeja v Lodžu je razstavo pripravila kustosinja Honorata Sych. Lutke, ki jih je navdihnila poljska in evropska folklora, poetika »otroške sobe«, ki prikazuje gledališke lutke v obliki otroških igrač in plakati, nastali za najlepše poljske lutkovne predstave bodo med 27. junijem in 27. julijem 2012 na ogled v Narodnem muzeju Slovenije (Muzejska 1) v Ljubljani.

Razstavo v Ljubljani je v okviru programa Mini teatra in mednarodnega festivala Mini poletje ter mednarodnega projekta Lutkovna nomadska akademija 3 (Puppet Nomad Academy 3), katerega nosilec je Mini teater in ki ga sofinancira Evropska komisija, Program Kultura (2007–2013), pripravil Robert Waltl, direktor in umetniški vodja Mini teatra.


Vir: http://veza.sigledal.org/festival/mini-poletje