Delavnice Skriti pomeni predmetov

Mentor delavnic je Xavier Bobés (Španija)

Vse, kar nas obdaja, še tako nepomembne geste in stvari, odsevajo naše dvome, strahove, veselje. Vsi  predmeti okoli nas imajo svojo obliko, barvo, težo, prostornino, ki če pogledamo dobro, odslikavajo tudi človeško naravo. Za delo si bomo izbrali predmete, ki nas navdušujejo v rutini našega vsakdanjika, in pustili da nas prestavijo v neznano, presenetljivo pokrajino. Skozi serije improvizacij in osnovnih tehnik animacije, bomo spoznavali njihovo ekspresivnost in gradili poetično vsebino. Sprehodili se bomo skozi point fix vaje, body statues manipulacijo, spoznavali lastno telo kot osnovno orodje animiranja ter mentalne vaje kot ključen del priprav na nastop.

Xavier Bobés je član kolektiva Playground, ki se ukvarja z gledališčem objektov. Na svoji umetniški poti je ustvaril že lepo število predstav, med katerimi ima Head in the Clouds posebno mesto in rekordno število ponovitev, z njo je gostoval že po vsej Evropi, tudi v Sloveniji.

Na svojih delavnicah, ki jih pripravlja za udeležence vseh starosti in stopenj predznanja, navdušuje s čarobnostjo animiranja predmetov. Tokrat je v Maribor povabljen kot gost projekta Mladibor, ki ga organizira Bunker v okviru Evropske kulturne prestolnice Maribor 2012.

Delavnica bo potekala 3 dni po 3 šolske ure, od torka 15.5. do četrtka 17.5., od 10.00 do 12.15. Javna predstavitev delavnice bo predvidoma v petek 18.5., ob 20.00 v okviru dogodka LutKabare (festival Prestopi) v klubu KGB.


Vir: http://veza.sigledal.org/dogodek/delavnice-skriti-pomeni-predmetov