Diagnoza

Produkcija: Lutkovno gledališče Maribor, Zavod za Vizualno kulturo Agregat, Stage Song Review
Avtor: Zvezdana Novaković
Režija: Nika Bezeljak

Interaktivna predstava na preseku glasbe in gledališča


foto Arhiv Zavod za Vizualno kulturo Agregat

Eksperiment bo potekal v diagnostičnem prostoru, kjer boste sedeli, stali ali se premikali, odvisno od zahteve posameznega dela preiskave. O vsem ostalem vas bo osebje obvestilo na licu mesta. Posebne priprave niso potrebne, vendar vam dr. Novakovićeva svetuje, da si dan pred udeležbo očistite ušesa: prepovedano je poslušanje avtoradia, klasičnih koncertov, posebej se izogibajte opernim delom iz obdobja od klasicizma do zgodnje romantike ter melodiji iz filma Titanik. Če ste že kdaj bili na preiskavi podobnega tipa, vas prosimo, da prinesete s seboj vaša mnenja, kritike, pohvale in predvsem odprte oči, ušesa in srce. Če se boste tovrstne raziskave udeležili prvič, vas prosimo, da se je ne ustrašite, da pridete sproščeni in zaupate v dober okus, profesionalnost in vrhunskost izvajalcev. Za predstavo se udobno oblečite, pridite točno ali pred dogovorjeno uro, s seboj prinesite izpolnjen obrazec, odstranite ušesni nakit in počakajte na začetek.

Predstava je svoj debi doživela na festivalu 32. Stage Song Review v Wroclavu na Poljskem. Proslavila je zmago avtorice Zvezdane Novaković na 31. Stage Song Review Contest in doživela izjemen odziv publike in pozdrav kritike.

Zasedba

Skladatelja: Zvezdana Novaković, Izidor Leitinger
Svetovalka za gib: Nina Pertot
Oblikovalka kostuma: Belinda Radulović
Video: Matej Modrinjak
Strokovna svetovalka in oblikovalka: Sanja Budisavljević
Produkcija/Production: Zavod za Vizualno kulturo Agregat v sodelovanju s 32. Stage Song Review in Lutkovnim gledališčem Maribor. Projekt je podprlo Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije

Nastopajo: Zvezdana Novakovič, Miha Bezeljak, Matija Stipanić, Anush Apoyan, Nino Mureškić, Matic Črešnik


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/diagnoza