POGO MOB

Produkcija: The Mob
Avtor: The Mob

The Mob sta Emma-Cecilia Ajanki in Julia Giertz, švedinji, ki sta se izobraževali na Nacionalni šoli za sodobni ples na Danskem.


foto Nielsen&Omvik

The Mob proslavlja uprizoritvene umetnosti kot inter-relacijske, priznavajoč koreografijo kot način komuniciranja s publiko - telo lahko govori na način, na katerega besede ne morejo. Njuno sodelovanje se je začelo 2007 in od takrat sta ustvarili veliko število predstav in instalacij, kot tudi elektro-pop koncertov. Gostujeta po Evropi in Ameriki. Nenehno izprašujeta norme z dobesednim, a hkrati poetičnim in anarhističnim pristopom do akcij, estetik in konceptov.

POGO MOB je avtorska predstava Emme-Cecilie Ajanki in Julie Giertz, ki temelji na konceptu punka in DIY (Do it Yourself - Naredi sam). Pogo Mob ne želi poustvariti estetike ali zvočnega polja punka, ampak pojasnitev tega, kaj pomeni narediti sam. V predstavi odzvanja "mosh pit", ekstremna oblika človeškega stika v kateri izginja lastna identiteta in te pusti izmučenega, a tudi vznemirjenega.

Pogo Mob je bil izbran kot del programa Aerowaves 2012.
Podporniki: Statens Kunstråd, Scenekunstudvalget, Toyotafonden, Tuborgs Grønne Fond, Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfond af 1968.

Zasedba

Glasba: Julia Giertz, Jørgen Teller

Nastopajo:
Julia Giertz
Emma-Cecilia Ajanki
Paul Laursen
Jørgen Teller


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/pogo-mob