Vzemi me v roke (Nimm mich in deine Hände)

Produkcija: Theater im Keller, Gradec
Avtor: Evald Flisar
Režija: Alfred Haidacher

Zgodba o življenju in učenju, o ljubezni in žrtvovanju, o upanju, brezupu in smrti.


foto Arhiv TiK

Zgodba se dogaja v kletnem antikvariatu, ki je tik pred bankrotom. Ostareli in na smrt bolni lastnik skuša prek oglasa najti občasno pomoč. K njemu pride Maja. Sam je sicer že obupal, vendar ona prinese svežo energijo in zamisli, saj je življenje še ni potolklo, hkrati pa se zaveda, da mora nekako preživeti. Med njima se razvije igra s čustvi, ki jo vodi ona.
Preprosta ljubezenska zgodba pa je večplastna. Govori tudi o koncu civilizacije knjige, kot smo jo poznali doslej. Nekaj upanja polaga v roke mladi generaciji. Kaj pa lahko mlada generacija glede na sedanje stanje in čas, ki ga živimo, sploh doseže? Vzemi me v roke je torej tudi drama o času, ki ga živimo.

Theater im Keller (Gledališče v kleti) je eno najstarejših neodvisnih gledališč v Avstriji in širše; v repertoarju namenjajo poseben poudarek praizvedbam avstrijskih, nemških in svetovnih avtorjev. Od leta 1999 gledališče pogosto gosti slovenske avtorje, zato je tudi reden gost Tedna slovenske drame, saj tokrat na njem sodeluje že četrtič.

Zasedba

Prevajalec: Alfred Haidacher
Scenograf: Alfred Haidacher
Oblikovalca zvoka in svetlobe: Andreas Thaler in Sarah Füssl

Nastopata:
Maja - Mayuna Hasebe 
Iztok - T. G. Schubert


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/vzemi-me-v-roke-nimm-mich-in-deine-hande