Ana Mraz

Ljubljana, 26. 12. 2011 - 30. 12. 2011

Mednarodni festival uličnega gledališča na mostu


December je mesec, ko imamo običajno več časa in razlogov za veselje in praznovanja. Začutimo potrebo po druženju, obdarovanju in vsi v veselem pričakovanju novega po malem delamo obračune s starim. Na neki simbolni ravni temu duhu sledi tudi predlog letošnjega uličnega programa na Mesarskem mostu, ki ga v sodelovanju s Turizmom Ljubljana pripravlja Gledališče Ane Monro.

Nov prostor – novi izvajalci. Pri Gledališču Ane Monro smo se zato letos odločili, da pozovemo mlado in mlajšo generacijo gledališčnikov, da nam posredujemo svoje predloge za to, kaj bi tokrat »ušpičili« na Mesarskem mostu pred novim letom. Predlogov ni manjkalo in bili so zelo raznovrstni – žonglerski, gibalni, akrobatski, klovnovski, improvizatorski ... Zato smo se odločili, da večino programa prepustimo njim, mladim slovenskim uličnim ustvarjalcem. Imena letošnjih nastopajočih so: Cirkus Kansky & The Beast, Daneil Warr (NEM), Eva Škofič Maurer, Scuola Helikos (ITA), Duet Niavke, Jurij Konjar, Trio Amore, Mikromuvment, Karmelca an Bepina, Urška Ličef, Altera, Trije težki in Bimbo teater.

Vsak večer bo med 19. in 21. uro en daljši nastop, dolg med 30 in 40 minut, ki ga bodo spremljale krajše točke in intervencije ter tako zagotovile potrebno dinamiko dogajanja, saj se je tudi lani pokazalo, da je vrsta krajših nastopov in točk za občinstvo bolj zanimiva in ga na mostu zadrži dalj časa. Kot se za prednovoletni čas spodobi, pa bo tudi nekaj atraktivnih nastopov z ognjem.

*V primeru slabega vremena bodo predstave pod Plečnikovimi arkadami zraven kavarne Karantanija.


Vir: http://veza.sigledal.org/festival/ana-mraz