Območje za pešce

Produkcija: Cankarjev dom
Avtor: Branko Potočan

V plesnem solu Branka Potočana Območje za pešce, metafori za cono, v kateri se lahko izognemo mestnemu vrvežu, je utrip urbanega življenja mogoče čutiti drugače, bolj avtentično in prvinsko.


foto Arhiv Vitkar zavod

S predstavo Območje za pešce se je v okviru mednarodne mreže Plesna avtocesta (Dance Roads) Branko Potočan v začetku leta 2004 predstavil v uglednih gledališčih v Evropi in Kanadi: v Cardiffu (Welsh Independent Dance, Chapter Arts Centre, Walles, Velika Britanija); Berlinu (Tanztage Berlin, Sophiensæle, Nemčija); Luksemburgu (Théâtre Danse et Mouvement); Istresu (Théâtre de l'Olivier, Francija); na Dunaju (dietheater Wien, Avstrija) in v Montrealu (Tangente, Quebec, Kanada).

Branko Potočan se je leta 1986 pridružil Plesnemu teatru Ljubljana, leta 1990 pa je postal član belgijske skupine Ultima Vez, ki jo vodi Wim Vandekeybus, ter z njimi sodeloval naslednji dve leti in pol. Leta 1994 je ustanovil svojo skupino Fourklor, s katero je doslej uprizoril dvanajst predstav in nastopil na številnih gostovanjih doma in v tujini. Skupina je prejela nagrado za metafizično fizično gledališko izkušnjo ter za doseganje izvirne skupinske energije na festivalu alternativnih in novih gledališč INFANT 97 . Na mednarodnem gledališkem festivalu MESS 98 v Sarajevu je prejela nagrado žirije. Leta 1996 je Branko Potočan prejel slovensko nagrado "Zlata ptica", za predstavo "Sanjam spomin, a se spominjam sanj". Leta 2005je prejel Zlato paličico za režijo predstave Kekec. Prejel je posebno nagrado režije na festivalu MESS 98 v Sarajevu. Leta 1997 nagrado na festivalu INFANT v Novem Sadu. 2007 je s predstavo Zarjavele Trobente prejel glavno nagrado publike na festivalu Gibanica. Leta 2011 je za predstavo Skozi oči dotika prejel glavno nagrado Oblak strokovne žirije na mednarodnem festivalu PUF v Puli. Branko je tudi član skupine Betontanc

Zasedba


Vir: http://veza.sigledal.org/uprizoritev/obmocje-za-pesce